Interpellasjon om adopsjon på Stortinget

Foto: Rick Bowmer/AP Photo

Foto: Rick Bowmer/AP Photo

En interpellasjon er en forespørsel som fremlegges i en debatterende og besluttende forsamling. Ved at staten ikke følger opp adoptivfamilier etter at de har kommet hjem fra tilbakereise, bryter Norge Haag-konvensjonen. Dette fremla Venstre-leder Trine Skei Grande for barne,- likestillings,- og inkluderingsministeren på Stortinget torsdag 26. november. Adopsjon og behovet for et nasjonalt kompetansesenter er en av sakene til både Venstre og KrF. Du kan lese hele interpellasjonen til Skeie Grande her. 

Mange adopterte har hatt mer eller mindre traumatiske opplevelser i sine opprinnelsesland, noe som kan gi ekstra utfordringer i familien i lang tid. Norske myndigheter stiller strengere krav til adoptivforeldre i forkant av en adopsjon, men i etterkant er familien nærmest overlatt til seg selv. Nå ønsker Venstre-lederen løfter fra ministeren om en bedre oppfølging fra det offentlige hjelpeapparatet. (Det skriver Adopsjonsforum via nyhetsportalen MynewsDesk) 

Samme dag som interpellasjonen på Stortinget, skrev Vårt Land en oppfølgingsartikkel til saken om behovet for et nasjonalt kompetansesenter. Artikkelen kan leses her. 

Kilde: Adopsjonforum og Stortinget.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s