NRK sin dekning av Guatemala

Guatemalas voldsproblematikk, urfolksrettigheter og landets nye president, på dagsorden i Urix.

2015 har vært selve drømmeåret for den som er interessert i Latin-Amerika og tilhenger av utenriksprogrammet Urix på NRK. Guatemalaklubben har gledet seg spesielt over at statskanalen viet en sending til den politiske situasjonen, samt urfolks-tematikk i en av de første sendingene dette året. 

02. november handlet sendingen om voldsproblematikken i Guatemala og Honduras. Programmet baserte seg på menneskerettighetsprisvinner, prest og aktivist, Padre Melo fra Honduras som var i Norge samme måned for å motta Raftoprisen. Melo og leder for Norsk Nettverk for Latin-Amerika forskning, Benedicte Bull, ble intervjuet i sendingen. Programmet tok også opp presidentvalget i Guatemala, hvor vi får se klipp av nylig valgte Jimmy Morales og selvfølgelig reaksjonene til befolkningen. 

Den siste sendingen viet til Guatemala kan du se i sin helhet her

Urix sendes på NRK2 og via NRK nett-Tv. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s