Den norske ambassaden i Guatemala legges ned

Fra og med neste sommer vil det ikke lenger være noen norsk ambassade i Guatemala.

Med ambassadens nedleggelse forsvinner all norsk representasjon i Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica og Panama. Den norske ambassaden i Guatemala har vært alene om å behandle norske saker for alle de nevnte mellomamerikanske landene.  Den er en av fem ambassader som regjeringen legger ned til neste år. Det opplyste utenriksminister Børge Brende om i en pressemelding, 4.november, hvor han sier at nedleggelsen skyldes politiske prioriteringer og budsjettmessige rammebetingelser og at Norge skal opprettholde det gode forholdet til Guatemala. 

Den kongelige norske ambassaden i Guatemala ble opprettet etter fredsavtalen i 1997 og er bemannet med fire utsendte personer og syv lokale. Ambassaden har det forvaltningsmessige ansvaret for det regionale bistandssamarbeidet med Mellom-Amerika. 

Tidligere fredsarbeider for Kirkens Nødhjelp i Guatemala, Petter Skauen, kaller nedleggelsen av den norske ambassaden for en tragedie. Les meningsytringen i Fredriksstad Blad her.  Videre skrev Fredriksstad Blad, 12.november, at Arbeiderpartiets Svein Roald Hansen har stilt spørsmålet til utenriksminister Børge Brende om regjeringen vil revurdere nedleggelsen av ambassaden. 

Skriv under på oppropet for å bevare Norges ambassade i Mellom-Amerika via denne lenken. 

Kilder: Regjeringen.no og Fredriksstad Blad. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s