Med ønske om et eget adopsjonsinstitutt

Det var i 2013 at Adopsjonsforum meldte fra om behovet for et eget adopsjonsinstitutt i Norge. Dette kom på bakgrunn av rapporten «Utredning av kompetansesenter for adopsjon» som ble skrevet året før av Adopsjonsforum og InorAdopt. Sammen med Verdens Barn ønsket de å finne ut hva de politiske partiene mente om saken og ta saken til høring. Kristelig Folkeparti er det politiske partiet som er FOR et eget kompetansesenter for adopsjon i Norge, mens andre partier som Høyre og Venstre vil heller styrke helsestasjonene og gi tilrettelegging direkte til de adopterte barna som trenger det. 

Selv om antall adopsjoner har hatt en betraktelig nedgang de siste ti årene, er behovet fremdeles gjeldende. Guatemalaklubben mener at det ikke er bare nylig adopterte som kunne ha hatt nytte av tjenestene, men også de første utenlandsadopterte til Norge. Det kommer fremdeles over 100 utenlandsadopterte barn til Norge hvert år.

I årene etter adopsjonen er det adopsjonsforeningene (som er saksbehandler og gjennomfører adopsjoner) som får henvendelser langt utover deres kompetanse, og uten fagpersoner har de merket behovet for et samlet institutt. Dette er også med tanke på nybakte adoptivforeldre såvel som for adopterte at et slikt senter burde opprettes. Bedre oppfølging i skolen, tilknytning til foreldre og tilpasning ellers i hverdagen er punkter som står på ønskelisten. 

Adopsjonsforeningen har for lengst erkjent behovet, men hva tenker en adopsjonsfamilie selv? Stig Flesland og Marit Knutsen er to adoptivforeldre som stod frem i sommer og delte sine tanker og refleksjoner om et nasjonalt kompetansesenter for adopsjon. Les saken fra avisen Vårt Land

Hva mener du? Har vi behov for et nasjonalt adopsjonsinstitutt?

Kilde: Adopsjonsforum

En kommentar om “Med ønske om et eget adopsjonsinstitutt

  1. David Juan Vesterhus sier:

    Det er lite å diskutere engang adopterte trenger sårt et slikt tiltak. Det er så mange aspekter av det å være adoptiv foreldre og det å være adoptert som trenger en mye bredere oppfølging fra dag en.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s