IXCANUL til Norge

Stiftelsen Film fra Sør, Norges eneste stiftelse for utenlandsk film, har i år kjøpt rettighetene til Ixcanul. Dette er den guatemalanske regissøren Jayro Bustamente sin første store spillefilm. Den nye guatemalanske storfilmen blir vist under Film fra Sør- festivalen på Oslo Kino, rettere sagt Kino Victoria i Vika i oktober, følgende dager: 

Søndag Okt 11, 15.30, Victoria 1 

Onsdag Okt 14, 18.30, Victoria 1

Lørdag Okt 17, 13.30, Victoria 3 (smaller venue)

Se Film fra Sør festivalens egen nettside for priser og informasjon.

Ønsker du å se filmen sammen med Guatemalaklubbens medlemmer og andre guatemaltekere – ta kontakt med oss på guaklubben@gmail.com og sleng deg med!

Bergen Internasjonale Filmfestival viser også Ixcanul i Bergen og siste visning er der 28.september. 

En kommentar om “IXCANUL til Norge

  1. Anders Sergio Larsen sier:

    Søkte opp filmen på IMDB.com ( http://www.imdb.com/title/tt4135844/?ref=nvsr_2 ) og ifølge filmplottet hørtes nesten identisk ut med historien jeg har fått med adopsjonspapirene mine.Min biologiske mor var 17 år gammel, (som og var etterkommer av maya-folket) og bodde en plass som heite Colomba som ligger ved 1011 meters høyde ved foten av et fjell i nærheten av en aktiv vulkan som heite Siete Orejas. I passet mett står det at jeg opprinnelig er ifra Colomba, Guatemala..Av en eller annen ukjent grunn så ble jeg født i Guatemala City og ifølge av det jeg vet og er blitt fortalt, så måtte jeg adopteres bort pga økonomi, lover og regler på den tida… (var bl.a borgerkrig i Guatemala i 1984++)Så er det bare meg, eller hørtes det veldig likt ut som historien i filmen??:OSikkert tilfeldigheter, men jeg skulle gjerne kommet til Oslo og sett filmen med andre fra Guatemalaklubbens medlemmer. Filmen ska uansett sees en eller annen gang. 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s