Pressemelding fra Latin-Amerikagruppene

Under er et utdrag fra en pressemelding fra Latin-Amerikagruppene vedrørende situasjonen i Guatemala. 

Pressemelding fredag 28.august 2015 av Marianne Gulli.

Over 100.000 tok til gatene under generalstreiken torsdag 27 august med krav om presidentens avgang. Flere hundre bedrifter, de største universitetene og private skoler holdt stengt, ansatte okkuperte offentlige kontorer, og i tre dager har de største gjennomfartsårene i landet blitt blokkert. En bred samling av små og store organisasjoner og initiativ har tatt til gatene og for første gang i etterkrigstiden samles den urbane og rurale protesten. Samtidig har den tradisjonelle elitens interesseorganisasjon (CACIF) valgt ikke å støtte streiken.

– Guatemala er preget av mistillit til myndighetene, korrupsjon, svake institusjoner og strukturell rasisme. Store deler av befolkningen er ekskludert fra det politiske rom. Bredden i de fredelige protestene og deres gjennomslagskraft er viktig for landets demokratiske utvikling,» uttaler styreleder i Latin-Amerikagruppene og Mellom-Amerikaekspert, Marianne Gulli.

Les hele pressemeldingen på Latin-Amerikagruppene sine nettsider her. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s