Historiske øyeblikk i Guatemala

Denne videoen fra landets største avis Prensa Libre, viser 100 000 guatemaltekere som tok til gatene i går, 27.august, for å marsjere sammen i protest mot president Otto Perez Molinas resignasjon. Visepresident Baldetti er allerede fengslet for tollsvindel. 

Det er verdt å nevne at samtidig som Guatemala har stått ovenfor en av landets største skandaler, er demonstrasjonene historiske i den betydning at den har samlet hele befolkningen uavhengig rang og sosial status. Det som startet med studentopprør har samlet den indianske befolkningen og overklassen i protester, og både skoler og forretninger holdt stengt torsdag. Altfor mange som tidligere ikke har turt til å heve sin røst, har i løpet av denne fire måneders perioden tatt til gatene og hele landet har stått sammen i protest. Guatemalanerne håper nå at protestene kommer til å utgjøre store sosiale betydninger for landet i fremtiden.

– Dette er også et historisk øyeblikk av muligheten til å starte en reell sosial og institusjonell transformasjon, på vei mot en sosial forvandling, sa en venstreorientert nestleder i kongressen Amilcar Pop til The Guardian. 

For internasjonale nyheter om Guatemala i sosiale medier, bruk hashtag #27A #27AGT #Paro27 #RenunciaYA #YoPorMiGuate

Kilde: Prensa Libre, The Guardian. 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s