Utenlandsadopterte – mer utsatt for psykiske lidelser

Det kommer frem av artikkelen NRK publiserte med bakgrunn i dansk forskning på temaet omkring adopterte og risiko for psykiske lidelser. Forskningen viser at forekomsten av lidelser er dobbelt så mye enn hos ikke-adopterte. 

Nå mener norske adopsjonsorganisasjoner at det er på høy tid med et eget organ eller senter med fagfolk som sikrer adopterte barns oppvekstvilkår og oppfølging. Dette til tross for at antall adopsjoner har hatt en stor nedgang siden 2005. Både Adopsjonsforum og InorAdopt har fremmet lovforsalg uten å nå frem. 

– I fjor mottok vi en utredning fra Adopsjonslovutvalget, som blant annet foreslo at familier som har adoptert barn fra utlandet skal få rett til oppfølging av rådgivere med kunnskap om adopsjon og terapeutisk erfaring. Retten til oppfølgingstilbud skal etter forslagene vare i tre år etter adopsjonen, sier Kai-Morten Terning i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet. 

Les hele artikkelen fra NRK her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s