Begivenhetsrike dager i Guatemala

Kilde: Latin-amerikagruppene i Norge. Foto: Brita Søreng

Kilde: Latin-amerikagruppene i Norge. Foto: Brita Søreng

Våren kom for alvor til Guatemala denne helgen, og det kan virke som hele verden har hatt sine øyne rettet mot landet de siste dagene. Det har vært noen begivenhetsrike dager hvor guatemalanere verden over har fulgt spente med i latinske og internasjonale nettaviser når det gjelder både politikk og kulturliv. Fredag 8.mai, gikk visepresident Roxana Baldetti av til glede for en hel nasjon, og lørdag spilte en etterlengtet Ricardo Arjonas endelig på hjemmebane, til en fullsatt stadio Mateo Flores i hovedstaden.

Det er med andre en ekstra merkbar stolthet i enhver guatemalaner om dagen. Samme dag som morsdagen 10.mai, var det også merkedagen for domfellelsen av borgerkrigen i perioden 1982 til 1983. To år er gått siden Guatemala vant over rettferdigheten og den gang general Ríos Montt fikk sin dom og 80 års fengsel for folkemord. 10.mai 2013 vil for alltid stå som en historisk merkedag på det latinamerikanske kontinent da dommer Jazmin Barrios gjorde Guatemala til det første landet i verden som fikk dømt et tidligere statsoverhode for folkemord i en nasjonal domstol. Etter 30 års ventetid.  

Nå gjenstår det å se om lørdagens siste runde av demonstrastjonene vil få president Otto Perez til å gå av mot tiltaltene om korrupsjon og svindel, slik mange håper på.

Følg #RenunciaYaFase2 #RenunciaYa #RenuncioBaldetti i sosiale medier for løpende oppdateringer fra Guatemala.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s